Online apotheken: een revolutie in de wereld van recepten

Internetapotheek of online apotheek verwijst meestal naar een geregistreerde apotheek die een verkooppunt heeft en ook aanbiedt om medicijnen en/of andere professionele medische diensten via internet te verkopen of te leveren. Klanten kunnen online medische Xenical kopen-producten bestellen door verbinding te maken met internet of zelfs de winkel persoonlijk bezoeken. Een internationale of postorderapotheek kan al dan niet een fysiek bestaande fysieke winkel hebben. Hoge prijzen hebben geleid tot aantrekkelijke prikkels voor consumenten om op zoek te gaan naar alternatieve middelen om aan hun recepten te voldoen.

In wezen zijn er drie soorten internetapotheken:

1) Apotheken die alleen recepten leveren die zijn geschreven door de arts van een patiënt;

2) Apotheken die kosten in rekening brengen voor een arts, en die wordt verstrekt nadat de patiënt een eenvoudige vragenlijst heeft ingevuld en vervolgens de cyberdokter een recept schrijft; En

3) Apotheken die prescriptio verstrekken zonder doktersvoorschrift.

Uit een recent onderzoek blijkt dat de verkoop van grensoverschrijdende internetapotheken aan consumenten in veel landen een aanzienlijke en snelle groei heeft doorgemaakt. Gemak en kostenbesparing zijn de belangrijkste redenen geweest voor het online kopen van recepten. Internetapotheken bieden tal van voordelen. Ze zijn handig en stellen klanten in staat overlast te vermijden, zoals uitgaan bij slecht weer, parkeerproblemen, in de rij staan en het onvermijdelijke wachten tot het recept is ingevuld. Veel internetapotheken bieden snelle verzending, zodat klanten de vertraging van de reguliere post kunnen vermijden.

Sommige internetapotheken bieden lagere prijzen voor medicijnen dan die van traditionele apotheken, omdat ze niet de vaste kosten hoeven te dragen, zoals huur van onroerend goed, onderhoud en onroerendgoedbelasting. Een ander groot voordeel is dat de internetapotheek privacy kan bieden die vaak ontbreekt in een traditionele apotheek. Veel patiënten voelen zich ongemakkelijk bij het kopen van wat en het stellen van vragen aan een apotheker in het bijzijn van andere klanten.

De klant of patiënt heeft recht op dezelfde kwaliteit van farmaceutische zorg, ongeacht of de dienst online of face-to-face in de apotheek wordt verleend. Om de bescherming van het publiek en het vertrouwen in het beroep te waarborgen, hebben veel internetapotheken een gediplomeerde apotheker die 24 uur per dag beschikbaar is om vragen per telefoon of per e-mail te beantwoorden. Uiteindelijk is het meest nuttige voordeel van online apotheken dat ze voordelen bieden die niet te vinden zijn in traditionele apotheken, zoals e-mailwaarschuwingen wanneer het recept moet worden bijgevuld en meer. Consumenten gebruiken internet vaak om gezondheidsinformatie en -producten te verkrijgen, en internetapotheken sluiten zich aan bij een grote verscheidenheid aan gezondheidszorggerelateerde websites om authentieke informatie te verstrekken met betrekking tot de producten die zij leveren.

Online Canadese apotheken zijn naar voren gekomen als de leiders in de branche. Internetapotheken in Canada genieten van een bloeiende handel in de verkoop van recepten aan consumenten. en andere leidende landen profiteren van strikte patenten in deze landen. Canadese internetapotheken bieden Amerikaanse consumenten aanzienlijke besparingen, vooral die met chronische aandoeningen – zoals hoge bloeddruk of hoog cholesterol – die regelmatige, voorspelbare doses medicijnen gedurende lange perioden nodig hebben.

 

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.