Leuke plekken voor kunst- en cultuurliefhebbers

Voor iets veel uniekers, denk eens aan het Museum voor Middeleeuwse Martelinstrumenten in Praag, Tsjechië. Deze galerij toont een verkoelende verzameling gadgets die worden gebruikt om ongemak en pijn te veroorzaken in de middeleeuwen. Het is een macabere trip naar de donkere elementen van de achtergrond.

Als je een aanhanger bent van het Fun Places mystieke en vreemde, dan is het Winchester Mystery House in San Jose, Californië, een must-bezoek. De residentie is populair vanwege de labyrintische stijl, inclusief trappen die nergens heen leiden, deuren die rechtstreeks in muuroppervlakken uitkomen en geheime stromen.

Als je de voorkeur geeft aan excentrieke dingen, kijk dan eens naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Deze galerij is een uniek kunstwerk op zichzelf, ontwikkeld door de beroemde muzikant Salvador Dalí. Het staat vol met zijn psychedelische producties, van ontdooiende klokken tot bijzondere sculpturen, waardoor het een must-see is voor aanhangers van de progressieven.

De Dans Le Noir-eetgelegenheden in talloze steden over de hele wereld bieden precies die ervaring. Het is een bijzonder middel om je vooroordelen over eten te testen en op een veel dieper niveau met je zintuigen te verbinden.

Voor iets levendigers is de Bubblegum Alley in San Luis Obispo, Californië, een vreemde toeristische attractie die je zeker zal doen nadenken over je kauwgom-kauwroutines. Dit smalle steegje is bedekt met jarenlang opgegeten kauwgom, waardoor een plakkerig en levendig mozaïek ontstaat dat vreemd interessant is.

Momenteel maken we een reis naar Cappadocië, Turkije, waar je een luchtballonervaring kunt maken over een uniek landschap van sprookjesachtige rookschachten en grotwoningen. De transcendente charme van dit gebied is de wens van elke digitale fotograaf, en er in een levendige ballon overheen zweven is een opmerkelijke ervaring.

Overweeg een bezoek aan het Roswell UFO Museum in New Mexico als je een fan bent van alle paranormale en vreemde punten. Deze galerij is toegewijd aan de bekende Roswell-zaak uit 1947 en verkent de wereld van UFO’s en buitenaardse ervaringen. Of je nu een echte volger bent of gewoon geïnteresseerd, het is een bijzondere locatie om te ontdekken.

Het Mütter Museum in Philadelphia is een must-bezoek als je een bibliofiel bent met een voorkeur voor het ongewone. Deze klinische galerij herbergt een grote verzameling klinische curiosa, van fysiologische monsters en antieke medische hulpmiddelen tot beheerde menselijke lichaamsorganen. Het is zowel verontrustend als opmerkelijk en biedt een uniek perspectief op de achtergrond van medicatie.

Als u zin heeft in ongewone en excentrieke vakantieaccommodaties, overweeg dan een verblijf in de Dog Bark Park Inn in Cottonwood, Idaho. Deze bed-and-breakfast heeft de vorm van een grote beagle en u kunt in het lichaam van uw huisdier uitrusten. Het is niet alleen een ontspannende plek om te verblijven, maar ook een onvergetelijke fotomoment voor je Instagram-feed.

Van excentrieke galerijen tot psychedelische natuurlijke wonderen, deze locaties zullen je zeker opmerkelijke herinneringen bezorgen.

Als u zich waagt aan de transcendente landschappen van het Wulingyuan-natuurgebied in China, komt u zeker terecht in een land van dreigende zandstenen zuilen, dichte bossen en steile watervallen. Het is een locatie die lijkt te zijn geplukt uit de webpagina’s van een droomboek.

Ga naar het Museum of Bad Art in Massachusetts als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen. Deze unieke galerij is gewijd aan het verzamelen, onderhouden en herdenken van de meest afschuwelijke kunst ter wereld. Het is een gebied waar ‘slechte’ kunst in de schijnwerpers staat, en je zult het zelf ontdekken als je de grote grens tussen tovenaar en middelmatigheid in ogenschouw neemt.

Heb je er ooit van gedroomd om naar een stad te gaan die volledig bevolkt wordt door huiskatten? Dit afgelegen vissersdorpje, ook wel ‘Cat Heaven Island’ genoemd, herbergt nog meer katachtigen dan mensen.

Over kunst gesproken: bent u zich ooit bewust geworden van het excentrieke Underwater Sculpture Park in Grenada? Deze speciale toeristische attractie omvat een verzameling sculpturen ondergedompeld in het kristalheldere water van de Caribische Zee. Het is niet alleen een opmerkelijk fantasierijke onderneming, maar het fungeert ook als een verzonnen koraalrif, dat reclame maakt voor het waterleven en de ontwikkeling van riffen.

Het Eiland van de Poppen in Mexico zou uw uitstekende locatie kunnen zijn. Of je het nu gelooft of niet, een bezoek aan dit eiland zal zeker rillingen over je ruggengraat veroorzaken.

Heeft u ooit de bedoeling gehad om de diepe, donkere zeeën te ontdekken zonder te spetteren? Het Seattle Aquarium biedt een spannende ervaring met zijn Underwater Dome, waar u een breed scala aan waterleven van dichtbij kunt observeren, terwijl u toch volledig droog blijft.

Als u in België bent, neem dan zeker een kijkje in het Atomium in Brussel. Dit grote raamwerk, gemaakt om eruit te zien als een ijzerkristal dat 165 miljard keer wordt versterkt, is een kunstwerk van geavanceerd ontwerp. Binnenin vind je een galerij die de achtergrond van het Atomium en zijn functie tijdens de Wereldtentoonstelling van 1958 laat zien.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.