Estepona Marina Magic: jachten, dineren en sfeer aan zee

De toewijding van Estepona aan sociale gelegenheden wordt weerspiegeld in het jaarlijkse schema. De Feria de Estepona, een levendig feest met flamencoliederen, standaarddansen en levendige ceremonies, brengt de buurt met elkaar in een vrolijke sfeer. Het Estepona Circus, met zijn dynamische processies en mooie outfits, voegt een vleugje vrolijkheid toe aan het sociale schema van de gemeenschap.

De toewijding van Estepona aan het beschermen van zijn erfgoed komt tot uiting in het Castillo de San Luis, een citadel die teruggaat tot de 15e eeuw. Het kasteel ligt op een heuvel en biedt schilderachtige uitzichten over de gemeenschap en de Middellandse Zee. De Historische Galerij, gehuisvest in het Casa de las Tejerinas, onderzoekt het verleden van Estepona en presenteert artefacten die de ontwikkeling van de gemeenschap van vroeger tot het hier en nu in kaart brengen.

Voor degenen die op zoek zijn esteponaspanje.nl naar een rustig toevluchtsoord, biedt het Arboretum van Estepona een toevluchtsoord van biodiversiteit. Verspreid over 25.000 vierkante meter toont de werf een grote selectie plantensoorten, waaronder een speciale locatie voor mediterrane orchideeën. Bezoekers van de site kunnen zich vermaken met themagebieden, zoals de cactus en de heerlijke tuin, en de gevarieerde planten bewonderen die bloeien in dit tuingebied.

Estepona’s toewijding aan kunst komt tot uiting in de levendige straatkunstscene. De buitenkant en de muuroppervlakken van de gemeenschap fungeren als canvas voor muzikanten uit de hele wereld en de regio, waardoor een buitengalerij ontstaat die een moderne stijl aan het sociale landschap van Estepona toevoegt. Met de Estepona Mural Art Walk kunnen bezoekers van de site deze kunstwerken aan de buitenkant in hun eigen tempo bekijken.

Kortom, Estepona symboliseert de betekenis van de Costa del Sol, met behulp van een uniforme mix van achtergrond, volledig natuurlijke charme en moderne kenmerken. De toewijding aan het behoud van het erfgoed, het verwelkomen van kunst van buitenaf en het bieden van gevarieerde entertainmentmogelijkheden maakt het een locatie die een grote verscheidenheid aan interesses interesseert. Of het nu gaat om het ontdekken van de historische wegen, het gaan golfen, of gewoon genieten van de mediterrane sfeer, Estepona nodigt toeristen uit om zich te verdiepen in het charmante tapijtwerk van Zuid-Spanje.

Deze 18e-eeuwse kerk, met zijn unieke klokkentoren, biedt een kijkje in het bouwerfgoed van Estepona. Al dwalend over de doolhofachtige wegen van de Oude Gemeenschap ontdekken bezoekers verrassende schatten, van dynamische muurschilderingen tot kleine pleintjes waar bewoners samenkomen voor computergeanimeerde discussies.

Estepona’s toewijding aan openbare kunst omvat de enorme muurschilderingen. De gemeenschap heeft lege muuroppervlakken feitelijk veranderd in doeken voor grote kunstwerken, waarop scènes worden afgebeeld die variëren van het waterleven tot historische gelegenheden. Deze muurschilderingen dragen bij aan de geloofwaardigheid van Estepona als externe kunstgalerie, inclusief een modern tintje aan de sociale identificatie ervan.

De toewijding van de gemeenschap aan het beschermen van de volledig natuurlijke charme komt tot uiting in het Orchidarium, een van de grootste collecties orchideeën in Europa. Dit arboretum toont de verscheidenheid aan vegetatie in het gebied en fungeert als een rustig toevluchtsoord. De Selwo Aventura, een groot wildpark, is nog een hoogtepunt en biedt een unieke mogelijkheid om unieke huisdieren te ervaren in een semi-wilde omgeving.

De jachthaven van Estepona, Puerto Deportivo, is een dynamisch centrum waar maritieme aantrekkingskracht gecombineerd wordt met moderne faciliteiten. Zeilboten en luxe jachten dobberen subtiel in de haven, begrensd door een keur aan winkels, coffeeshops en vis- en schaaldierrestaurants. De levendige sfeer maakt het een perfecte plek voor een ontspannen middagwandeling of een charmante avond aan het water.

De toewijding van Estepona aan gemakkelijke toegang komt tot uiting in de Paseo Marítimo, een prachtige promenade die zich langs de kustlijn uitstrekt. De promenade, omzoomd met handbloesems, bomen en sculpturen, biedt een pittoresk pad om te wandelen of fietsen, met indrukwekkende uitzichten op de Middellandse Zee. Bars en eetgelegenheden aan het strand langs de promenade verwelkomen bezoekers van de camping om te genieten van de regionale gerechten terwijl ze genieten van de zeebries.

De oude gemeenschap van Estepona is een getuigenis van de historische oorsprong van de gemeenschap. Playa de la Rada, de belangrijkste kustlijn van Estepona, strekt zich uit langs de promenade van de gemeenschap en biedt een levendige opzet waar strandgangers kunnen genieten van het zonlicht, de zee en een verscheidenheid aan watersportactiviteiten.

De gastronomische scene in Estepona is een feest van Andalusische smaken en verse mediterrane actieve ingrediënten. Vis en schaaldieren staan in de spotlight, met chiringuitos (eetgelegenheden aan het strand) met gegrilde sardines en paella met uitzicht op de zee. De Mercado de Abastos, de conventionele markt van Estepona, is een kookplek waar zowel bezoekers als bewoners kunnen genieten van de beste regionale groenten en fruit, van verse vis en schaaldieren tot ambachtelijke kazen en olijven.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.