Een inzicht in schoenen met hoge hakken

Patent 13 cm VOID-37 demonia alternative platform shoes pink

Schoenen met hoge hakken verwijzen naar een paar modieuze damesschoenen die de voeten van de drager aanzienlijk hoger brengen dan hun tenen. Schoeisel met hoge hakken creëert een esthetisch groter, slank en strakker figuur. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en vormen, zoals stiletto’s, pumps, blokken, taps toelopend, wigvormig en mesvormig.

Volgens mode-iconen wordt een hak van meer dan 8,5 cm als hoog beschouwd, terwijl onder die hoogte een lage of gemiddelde hak wordt visit https://www.heels-high.nl genoemd. Normaal gesproken worden hoge hakken uitsluitend door vrouwen gedragen, maar ook door mannen worden cowboylaarzen en Cubaanse hakken gedragen. Aanvankelijk ontwikkelden verhoogde hakken zich als reactie op de voeten van de berijder die tijdens het rijden naar voren uit de stijgbeugel glijden, maar in de daaropvolgende decennia is het meer gestileerd geworden.

Frankrijk leidde bij het creëren van schoenen met hoge hakken voor mannen en vrouwen, die zich later verspreidden naar zakken van adel in andere landen. De term ‘goed hakken’ werd synoniem met weelde. Na de Franse Revolutie nam deze trend af, maar eind 1800 dook hij weer op in de mode.

Terwijl lagere hakken eind jaren 70 de voorkeur hadden, keerden hoge hakken terug in de mode eind jaren 80 en begin jaren 90. In de tussentijd was de vorm van de modieuze hak veranderd van blok (jaren ’70) naar taps toelopend (jaren ’90) en stiletto’s (jaren ’80 en na 2000). De laatste tijd variëren de hoogtes van hoge hakken van kittenhak van 4 cm tot stiletto’s of naaldhak van 10 cm of meer. Schoeisel met extreem hoge hakken dat om esthetische redenen wordt gedragen, is hoger dan 13 cm, maar wordt niet als praktisch beschouwd voor dagelijks gebruik.

Pumps zijn traditionele soorten en worden vaak gebruikt als formeel schoeisel, terwijl dergelijke stijlen voor avondkleding avontuurlijker zijn geworden. Sleehak is een ander type hoge hak waarbij de hiel doorloopt tot aan de tenen. Het dragen van schoenen met hoge hakken door vrouwen wordt voornamelijk geleid door de esthetische aantrekkingskracht. Er wordt aangenomen dat hoge hakken de hoek van de voet ten opzichte van het onderbeen veranderen, waardoor de vorm van de kuiten wordt verbeterd.

Ze voegen ook hoogte toe aan de drager en laten de benen langer en goed gevormd lijken. De grootte van de voet geeft daarentegen de illusie kleiner te zijn, terwijl de bogen meer gedefinieerd lijken. Zelfs de onderbeenspier ziet er strakker uit, waardoor de drager een algehele indruk van flexibiliteit en kracht creëert.

Sommige vrouwen hebben de bijwerkingen ervaren van het dragen van schoenen met hoge hakken. Toch stappen ze vrijwillig in een paar designerschoenen omdat ze de verleiding niet kunnen weerstaan om een mooi paar schoenen met hoge hakken te dragen. Maar benen zijn een belangrijk onderdeel van ons lichaam en ze hebben evenveel aandacht en zorg nodig als ze het gewicht van het hele lichaam dragen. Daarom moeten vrouwen voorzichtig zijn bij het dragen van schoenen met hoge hakken, alleen maar om er modieus uit te zien.

Podotherapeuten zijn ook van mening dat 75% van de vrouwen die hoge hakken gebruiken vaak last hebben van ernstige voetproblemen zoals intense pijn, voetmisvormingen, onvast lopen, kortere passen en ook kunnen leiden tot degeneratieve veranderingen in het kniegewricht. Vaak veroorzaken schoenen met hoge hakken achillespees, blaren, likdoorn en kunnen zelfs de onderrugspieren samentrekken. Als het niet mogelijk is om hoge hakken te vermijden, raden doktoren aan dat degenen die dergelijk schoeisel dragen, deze hakken voor speciale gelegenheden moeten bewaren, terwijl ze de rest van de dag goed gedempte schoenen moeten dragen.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.